Webdesign Information

Jesper Raben Web

Jeg har arbejdet med hjemmeside i over 10 år, og jeg har prøvet at arbejde med HTML/CSS til CMS, og på denne side vil jeg give lidt info til hvordan du kommer i gang med at bygge din egen hjemmeside, og der er flere veje til at komme i mål.

Løsninger
-Kodning i HTML/CSS
-WYSIWYG Web Builder
-CMS (Wordpress eller andet)

Løsning 1: HTML/CSS
Hvis man har en god editor, og man er skarp til koding, kan man godt lave sin hjemmeside på denne måde, men tager tid, og er nok lidt svær at holde opdateret.
I dag bruger man kun denne løsning i forbindelse med andre løsninger.

Løsning 2: WYSIWYG Web Builder
Dette er en What You See Is What You Get Web Bulder og de findes i forskellige offline udgaver til Window/MacOS, og her bygger man hjemmesider via Drag'n'Drop, faktisk en ret nem måde at lave hjemmesider på, og kan man bruge Word, kan mang også bruge disse programmer.

Windows Offline Hjemmeside Programmer
-Incomedia WebsiteX5
-Xara Weddesigner Premium 365
-WYSIWYG Webbuilder
-Quick'n'Easy Webbuilder
-Mobirise
-Rocketcake
-Coffeecup Software

Til denne hjemmeside bruger jeg Mobirise (Gratis versionen), den arbejder i blokke og er nem at bruge, der er kun 2 skabeloner med i gratis versionen, vil man have det hele koster det 149$ om året.

Løsning 3: CMS
CMS vælger man, hvis man vil bygge sin side online og har brug for, at have adgang til den overalt, og at der er flere, der skal rettet på den. Der findes forskellige CMS systemer derude, men den alle bruger er WordPress, som bruges mange steder i dag, og er det mest udbredte CMS og det med de fleste skabeloner, og udvidelser.

Man skal bare være klar over, at vælger man at bruge WordPress, skal man holde sit system opdateret, og man skal sikre det mod hacker, for når et system er porpulær, så tiltrækker det hacker, og svagheden i WordPress er dets plugin system, hvis disse ikke jævnligt bliver opdateret af udvikleren, så får man et system der er hullet som en si !.

WordPress er også meget resource krævene, så man skal ha den på en god og sikker server, man kan godt have den på sin egen linux server eller NAS, hvis man har en god CPU og godt med ram og evt har det hele på en SSD.

Drag & Drop Website Builder