Fotoudstyr

Jesper Raben Web

Hvad skal man bruge for at tage gode billeder?

Det er ikke udstyret det kommer an på, men den der står bag kameraet, man kan tage gode billeder med alt, hvis man har det rigtige bold øje og lige kan trykke af på det rigtige tidspunkt.

I dag kan de fleste mobiltelefoner tager gode billeder, jeg har selv en Google Pixel 7a og der kan man vælge mellem 64 MP eller 12 MP Ultravidvinkel  og den kan tage i HDR og mange af de billeder, der ligger på de sociale medier er taget med mobilen og hvor mange går rund med et kamera i dag, jeg ser ikke ret mange.

Man kan stadig købe kompakt kameraer fra de store kameraproducenter til rimelige penge og kvaliteten er stadig bedre end en mobil, vel og mærket, hvis man skal bruge billederne til print.

Er man mere seriøs med fotografering skal man op i de nye spejlløse kameraer med udskiftelige objektiv eller spejlrefleks, men det er kameraproducenterne ved at gå fra. Med udskiftelige objektiver har man flere muligheder for forskellige brændvidder eller måske en fast brændvidde, der er endvidere mulighed for ekstern flash, men kamera udstyr er ikke billig i den prisklasse.

Hvad har jeg selv brugt?

Det første kamera jeg havde var et Mustek med meget lav opløsning og en lille display bagpå, der viste hvor mange billeder jeg havde taget, men kvaliteten var også derefter 640×480. Med årene har jeg haft flere forskellige kameraer bland andet Canon, Nikon, Olympus og Sony. Har haft 2 x Olympus Spejlrefleks og 1 x Nikon Spejlrefleks, resten var kompakt kameraer. Har taget omkring 15.000 billeder siden år 2000. og det fylder omkring 80 GB og der kommer flere billeder til, fotograferer stadig, men bruger bare min Google Pixel 7a til at tage billeder med i dag og er kun en lille amatør fotograf, der tager lidt billeder i ny og næ.

Hvad kan jeg anbefale?

Hvis man bare tager billeder til brug på nettet eller i et slideshow og har man en god mobil, hvor kvaliteten er i orden, så brug den.

Hvis man er lidt mere seriøs med fotografering og vil bruge billederne til kalender, print eller plakater, så er det bedre med et kompakt kamera eller måske et spejlløst kamera.

Hvis man bruger meget tid på fotografering og man måske begynder at tage billeder til bryllupper eller andet, så kommer man ikke uden om et professionelt spejlrefleks/spejlløst kamera i den dyre prisklasse.

Hvad bruger jeg til redigering?

Jeg har bruge Adobe Photoshop Elements i mange år, men er gået over til Affinity Photo og Corel Paint Shop Pro 2023 Ultimate, kan anbefale begge programmer og man behøver ikke at opdatere dem, hver gang der kommer en ny version, man kan opdatere efter behov.

AI Website Builder