Virtual Reality - jr-web.dk

Teknik-Hjørnet

Gå til indhold
Virtual Reality
Virual Reality findes i flere forskellige former i dag og ikke alle kræver at man bære et headset og det kommer vi nærmere ind på i denne artikel.

Virtuel Reality er en kunstig skabt verden, man kan komme ind i, via en VR Brille, som man bære på hovedet, med hovedtelefoner, man bliver isoleret fra den virkelige verden.

Når man er i VR kan man spille spil, se 360 graders video og foto, være i et 3d skabt miljø, kombinere virkelighed og computerskabt virkelighed.

Hvilke muligheder er der for VR i dag ?

  • Oculus Go - 32 GB /219 Euro - 64 GB/ 269 Euro (Standalone)
  • Oculus Quest - 64 GB/449 Euro - 128 GB/ 549 Euro (Standalone Gamer)
  • Oculus Rift S - 449 Euro (PC)
  • HTC Vive Cosmos - 799 Euro (PC)
  • HTC Vive Pro - 1199 Euro (PC)
  • HTC Vive - 599 Euro (PC)
  • Windows Mixed Reality - Fra 2000 kr (PC)

Argumentet Reality kan man prøve på sin iPad/iPhone, hvor man kan kikke gennem sin tablet ned på sit bord, hvor der er et landskab og der er måske krig.

I Argumentet Reality blander man virkeligheden sammen med noget computerskabt og derved kan man have alt på et tom bord eller andet, da man kikker gennem en computerenhed ned på bordet og den lægger så det computerskabte oven på virkeligheden som et lag.
Oculus Go - Budget VR
Oculus Go blev frigivet til salg 1.Maj 2018, dette er facebooks svar  på et billig VR Standalone Headset, hvor alle kan være med også dem, som  aldrig har prøvet VR før.

Jeg har haft headsettet siden 4.maj og har fået det testet godt og  grundig, det er meget behagelig at have på og der er en ekstar indsats  man kan sætte i, hvis man bruger briller. Kvaliteten er også i orden,  virker meget robust sammen med velcro strabsene der holder headsettet på  plads på hovedet.

Det indbyggede højttalere gør et godt job og den højopløselige skærm  er i orden, men kvaliteten på appsene er meget svingende, nogle er af  god kvalitet andre er bare noget skidt, det samme gælder for udvalget af  360 graders video/photo, her er kvalitet og svingende, men bortset for  det kan man godt få en god oplevelse, batteriet holder ca 2:15. Har man  ikke prøvet VR - Så er det et godt køb.

Go kan købes med 32 GB Lager og 64 GB lager, Priserne starter ved ca 1700,- kr.

Oculus Quest - Spil i VR

Som GO men med indbygget rumsporing uden eksterne sensorer og  inbygget lyd samt 2 touch controller, og i løbet af 2020 bliver det  mulig at sætte den til PC via en usb-c kabel, så man kan bruge det som  VR headset til PC.

Lige nu findes der mange spil til Oculus Quest, som man kan spille og  den gåes med 64 GB lager eller 128 GB lager og den er velegnet til  brillebrugerer, priserne starter ved 3500,- kr.

Tilbage til indhold