Video redigering - Jesper Raben Web

Jesper Raben Web - Teknik Hjørnet

Jesper Raben Web - Teknik Hjørnet

Jesper Raben Web - Teknik Hjørnet

Jesper Raben Web - Teknik Hjørnet

Gå til indhold

Video redigering

Teknik > Foto/Video redigering
Video Redigering på Windows 10
Til Windows 10 findes der en del redigeringsprogrammer, der er gratis (med begrænsninger) og købeprogrammer, på denne side, vil jeg give et overblik over, hvad der finde lige nu, se listen herunder.

Gratis (med begrænsninger)
Købeprogrammer
Hvis du er helt nybegynder indenfor video redigering, vil jeg anbefale Adobe Premiere Elements 2019 eller Magix Movie Edit Pro, da disse 2 programmer er nemme at komme igang med og har en let tilgængelig brugerflade.

Hvis du vil bruge noget, der kan noget mere, kommer man ikke udenom Pinnacle Studio, men vælg Ultimate udgaven, der får man mest for pengende og ca 2000+ effekter, det er et tung program at bruge, så kræver en kraftig PC, men man kan lave mange fede film, med dette program, bruger det selv.

Håber at du har fået mod på at gå igang med at klippe og kliste, dine egne hjemmevideoer, til glæde for hele for hele familien.

Video Redigering på MacOS
Køben man en Mac, med MacOS, er der medleveret, et nemt og brugervenligt video redigerings program, ved navn iMovie, som også følger med på iPhone og iPad og det er ekstremt nemt at redigere med iMovie.

Vil man have noget mere professionelt, kan man købe Final Cut Pro X til 2499,- kr. men så må man også lægge den ind på op til 10 maskiner inden for samme husstand, og så bliver licencen pludselig billig, og man betaler kun 1 gang for FCPX og derefter er opdateringer gratis.

Hvis man ikke vil bruge Apples egen produkter, så er her en liste over alternativer.
Håber, at du har fået et overblik, over video redigering til Windows 10/MacOS, mange af programmerne har en Trial Version, som kan afprøves før køb, og det er altid en god ide, at prøve, før man køber.

Hvad skal du bruge til at optage video med ?
Du kan bruge din mobil telefon, den skal bare kunne optage i 1920x1080 eller højere, bedst hvis den har billedestabilisator, så billederne ikke bliver rystet.

Hvis du har et kompakt kamera, systemkamera eller måske et spejlrefleks, så kan disse optage video i bedre kvalitet end en mobil, da de som regel har inbygget billedestabilisering, mange af dem optager i mp4,AVCHD,XAVC-S, disse formater er tunge at arbejde med og kræver en kraftig computer med min en Core i5/i7, 16 GB Ram, Dedikeret Grafikkort min 4 GB og evt SSD Diske.

Der er også mulighede for at købe et videokamera, de findes i forskellige prisklasser, fra ca. 1500,- kr. og opefter, disse optager, som regel i AVCHD, dem med 4K i XAVC-S eller andet format.

Kontakt Info
Jesper Raben
Søgade 9
6000 Kolding
mobil: 41294516
Tilbage til indhold