CMS - Jesper Raben Web

Jesper Raben Web - Teknik Hjørnet

Jesper Raben Web - Teknik Hjørnet

Jesper Raben Web - Teknik Hjørnet

Jesper Raben Web - Teknik Hjørnet

Gå til indhold

CMS

OSS
Open Source CMS Information
Hjemmeside, de fleste af os har en hjemmeside, såvel privat som virksomhed, nogen laver det med et hjemmeside program på pc'en andre bruger et CMS. Når vi taler om CMS, så findes der mange Open Source CMS derude.

Hvad er et CMS ?
Et CMS (Content Management) betyder indholdsstyring, dvs du bygger din hjemmeside direkte på nettet, du skal ikke have noget program lagt ind på din pc, alt foregår online, og du kan få adgang til dit CMS fra hele verden, kræver bare en computer med intenetadgang.

CMS fåes i mange forskelige udgaver, der kan forskellige ting og de fleste fåes med dansk sprog. Et CMS kan udvides efter behov med det vi kalder plugins, nogle af disse er open source ander koster lidt penge, men uden disse plugins, kan vi ikke gøre en hjemmeside til det den er.

Et CMS kan udvides med en WebShop, videogalleri, fotogalleri, formularer, booking, kalender,gæstebøger og der er et hav af muligheder.

Hvad skal jeg være opmærksom på ved brug af CMS ?
Når du bruger et CMS, som virksomhed, skal du overholde GDPR, dvs at din side skal have en cookie & privatlivspolitik og din besøgende skal have mulighed for at få indsigt i, hvad du gemmer om dem, samt de skal kunne anmode om at få deres personlige data slettet, du skal envidere have en sikkerhedsløsning i dit CMS, så du kan se om siden evt er bleven hacket, da du som ansvarlig, skal give din brugere af hjemmesiden besked indenfor 72 timer.

Du skal også sørge for, at dit CMS er opdateret, dvs båd core og plugins er opdateret, dette er meget vigtigt, for at undgå hackning af ens CMS.

I spalten til højre, kan du læse om de mest brugte Open Source CMS.

Open Source CMS Oversigt
WordPress
WordPress bruges på 30% af internettet og har over 45.000 plugins og er det mest kendte Open Source CMS på nettet og bruges af både private og virksomheder.

WordPress er nemt at sætter op (tager 5 min) og hos de fleste danske webhoteller, har man en guide, der automatisk sætter WordPress op på en webhotel.

WordPress er nem at bruge, kan man bruge Word, så kan man også bruge WordPress,nem og overskuelig brugerflade.

Du kan hente WordPress på Dansk >> HER <<

Joomla CMS
Joomla er ikke en blog, som WordPress men et rigtigt CMS, men ikke så brugervenlig som WordPress, men har nogle fordele, man kan ved installation oprettet en hjemmeside på flere forskellige sprog, uden ekstra plugins, samt styringen af brugerer er bedre.

Joomla er hentet 93 millioner gange, har over 10.000 udvidelser, og skabeloner, og køre på over 2 millioner hjemmesider, og der er 74 sprog til rådighed. Den består af 550.000 linie kode og har over 1300 der udvikler den.

Hvis du vil læse mere om Joomla, så kan du følge linket >> HER <<

Andre Open Source CMS
Der findes mange andre Open Source CMS, så hvis man ikke kan bruge WordPress eller Joomla, så findes der et hav af alternativer og disse kan finde på OpenSourceCMS, hvor man også kan afprøve nogle af dem.

Kontakt Info
Jesper Raben
Søgade 9
6000 Kolding
mobil: 41294516
Tilbage til indhold