Chromebook - Jesper Raben Web

Jesper Raben Web Logo

Jesper Raben Web

Jesper Raben Web Logo

Jesper Raben Web

Gå til indhold
Chromebook portable
Chromebook
Chromebook med ChromeOS
En chromebook er en ultrabærbar, der har lang batterilevetid omkring  12 timer på en opladning, den er for det meste udstyret med en celeron  eller en core iX cpu, min 2 GB RAM og min 16 GB SSD, dertil kommer så  USB 3.0, HDMI og i nogle også SD-Kortlæsere og de fåes med 11″ til 15″  skærme.

Prisen starter ved ca 1500,- kr. og opefter alt efter mærke, model og hardware.

En chromebook køre chromeos og dette består “bare” af en chrome  webbrowser, som vi kender fra vores pc,så alt foregår online, enkelte  apps kan køre uden net forbindelse, men tilgengæld, er den hurtigere  oppe, at køre, end en pc/tablet, startid under 5 sekunder.

Nogle  chromebooks kan også køre apps fra google play store og det giver jo  lige pludselig andre muligheder, så har man hele Microsoft Office til  Android til sin Chromebook og mange andre programmer.

Alle Chromebooks købt i 2019 og fremefter kan køre både Android og Linux apps via ChromeOS.
Hvad kan man bruge en Chromebook til ?
Mange skoler udlevere chromebooks til deres elever, som de så bruger gennem skoletiden og de bruger så alle google’s apps til opgaver og afleveringer.

Hvis man har behov for en pc, der starter hurtigt og er klar med det samme, og man har den som tage med computer, så er den oplagt og hvis man har brug for flere apps, er det en ide at gå efter en der har Google Play Store, så har man adgang mange apps, men ikke alle kan køre på en chromebook.

Jeg har selv haft en HP Chromebook 14 der kørte ChromeOS med Google Play Store samt mulighed for at køre Linux programmmer, så jeg har nogle af de samme apps, som jeg har på min mobil og det er rart nok, nogen kan køre i fuld skærm og andre kan ikke, man kan købe en brugt fra ca 1000,- kr og opefter alt efter, hvor gamle de er.

Chromebooks supporteres i 5 år af Google.

Hvis man vil have en brugt, så køb en der maks er 2-3 år gammel, så kan du have den i et par år.
Tilbage til indhold